Tjäna pengar på Black Friday

Bloggindustrin har växt en hel del på senare år och nu är det många som kan livnära sig på sina bloggar. Vissa av de största bloggarna tjänar flera hundra tusen varje månad. En inkomstkälla för bloggare är att använda affiliatelänkar eller göra samarbeten med klädkedjor. För affiliatelänkar är det oftast bäst att göra dessa inlägg inför storhelger eller högtider.

En storhelg som startades i USA men som nu också kommit till Sverige är Black Friday. Många affärer som till exempel webbhallen har Black Week med förmånliga deals hela veckan för köpsugna shoppare. Webbhallen har till exempel över 16 000 olika produkter i sitt sortiment.

Så kan du börja tjäna pengar

För bloggare kan det därför vara smart att skapa shoppinginspirerande inlägg inför och under denna veckan. Till exempel så är det många som föredrar att shoppa online på sajter som webbhallen. Du behöver inte ha en stor blogg för att tjäna pengar. Det kanske inte är jättesummor i början men genom att hålla din blogg uppdaterad kan du bygga upp ditt läsarantal. För bloggare finns det lite knep som kan leda till att din blogg växer. Till exempel behöver du inte vara utbildad journalist för att skriva blogginlägg.

Användning av affiliatelänkar

Precis som med företag gäller det att du hittar din nisch. Gillar du kläder kan du ha ett fokus på det. Då blir det också väldigt relevant att marknadsföra Black Week då det involverar många klädaffärer. Du kan på så sätt få in dina affiliatelänkar naturligt i ett blogginlägg som handlar om Black Week och att hitta billiga kläder. Affiliatelänkar ger betalt per klick och även om någon skulle köpa det länkade plagget.

Leave a Reply