Så kan du effektivisera din kommunikation

Många drömmer om att kunna livnära sig på sin blogg. Idag är det väldigt populärt bland företag att använda sig av bloggare för marknadsföring. Det är därför inte helt omöjligt att tjäna pengar på sin blogg.

Först och främst så behöver bloggen ha besökare eller läsare. En nischad blogg har lättare för att locka till sig besökare. För att kommunicera med dina läsare kan du använda dig av marketing automation för personlig kommunikation. Du kan då skapa nyhetsbrev, sms eller kommunicera på andra sätt.

Bättre kommunikation kan få läsarna att stanna

Många läsare föredrar en personlig blogg och då kan bra kommunikation hjälpa. Genom att använda marketing automation kan du skapa schematiska flöden samt skapa ett flöde som känns personligt för just den läsaren. En effektiv marknadsföring kan göra att din blogg växer snabbare. På så sätt kan du sedan få betalt för att blogga om produkter och liknande.

Bloggare inspirerar andra

Idag använder de flesta sociala medier som Instagram och Facebook. Det har även varit ett sätt för att försöka få ut sin blogg till fler läsare. Bloggare kallas idag för influencers då många inspireras av den livsstil som de lever.

Mer frihet och flexibel livsstil

Vissa har resebloggar medan andra kanske fokuserar mer på mode. Det som många bloggare har gemensamt är att de ofta har en flexibel livsstil. Till exempel kan de göra sitt jobb utomlands, vilket gör att de kan åka på fler utomlandsresor. Vill du ha samma livsstil kan du starta upp en blogg på sidan av ditt heltidsarbete. Då kan du i lugn och ro bygga upp en kundbas. Först och främst gäller det att locka till sig läsare genom att skriva intressanta blogginlägg.

Leave a Reply