Underhålla din blogg

Har du fått upp en blogg, fyllt den med texter samtidigt som du löpande uppdaterar bloggen med nya underhållande texter som intresserar en växande skara av läsare så är du på rätt väg. Det första kritiska stadiet för en blogg är att få in besökare som läser din blogg annars kommer du snabbt att tappa intresset för bloggen om ändå ingen läser.

Därefter gäller det att underhålla din blogg så att dina besökare stannar kvar och helst ska du nå ut till nya besökare också. Målsättningen med bloggen är att få folk att läsa den och då behöver den vara uppdaterad, intressant och även följa utvecklingen inom ämnet.

Att underhålla din blogg

Underhåll av en blogg består i att se till att det bara finns läsvärda texter på bloggen. Märkliga utfyllnadstexter kommer bara att dra ned bloggens värde. För att slippa eventuellt trassel med myndigheter så bör du också vara medveten om vad du inte får skriva på bloggen enligt svenska lagar. Du bör också hålla dig till ämnet och försöka skriva om nya saker som tillförts ämnet. Om du exempelvis skriver om datorspel så bör du även uppdatera dig om nya versioner som du sedan kan informera dina besökare om. Det innebär att dina besökare får information som de kanske inte hittar på annat håll, i alla fall inte i samma format.

Om du skriver recensioner om en produkt så bör du också skriva uppföljande recensioner efter en tid så att besökarna kan få ny information om produkten efter en tids utvärdering. Det är också bra om du annonserar för de produkter som du recenserar, vilket gör att du kan få ytterligare besökare intresserade av produkten. Det är dock viktigt att du är ärlig med de produkter du testar och recenserar, för om det du skriver inte stämmer överens med verkligheten så riskerar du att förlora förtroendepoäng och därmed även besökare.

Du behöver också med jämna mellanrum se över din design så att den fortfarande känns modern och inbjudande för dina besökare.

Leave a Reply