Så här kommer du igång

Har du bestämt dig för att börja blogga så är det några saker du behöver tänka på så att du får en bra start på ditt bloggande. Det är aldrig för sent att börja blogga och till att börja med så behöver du en blogg. Det kan du hitta om du söker på bloggsajter på nätet. Det finns ett stort antal sajter som erbjuder bloggar, många är helt kostnadsfria medan andra kostar en slant varje månad. Vilken blogg du ska välja beror på vilka verktyg du vill använda dig av då du utvecklar din blogg. Du kan använda dig av bloggens webbadress eller registrera en egen webbadress.

Funktioner på en blogg

Alla bloggsajter kan erbjuda dig en editor som du använder för att skriva text och lägga in bilder i som du sedan enkelt kan publicera på din blogg. Hos de flesta bloggsajter kan du själv bestämma hur din bloggs design ska se ut, antingen genom att välja en mall eller genom att designa själv. Tänk på att din blogg ska ha en trivsam och inbjudande design som också passar det ämne som du ska skriva om.

De flesta sajter erbjuder dig enklare statistik så att du kan se hur många det är som läser din blogg varje dag. Du har också möjlighet att kunna ladda upp filmer eller infoga filmer från andra sajter som exempelvis Youtube.

Behöver du mer avancerade verktyg för att exempelvis kunna bygga en bra struktur, få avancerad statistik, kunna annonsera på sidan och vill få viss hjälp med marknadsföringen? Då behöver du välja en sajt som erbjuder dessa tjänster mot betalning.

Leave a Reply