Hitta ett tema för din blogg

Det enklaste sättet att starta en framgångsrik blogg på är oftast att blogga om något du kan, och sen hålla dig till det temat. Det kommer göra att du snabbt bygger upp en följarskara som vet vad de kan förvänta sig och kommer tillbaka för att hitta mer av liknande. En blogg som handlar om lite vad som helst blir lätt rörig och svår att få grepp om.

Teman och underteman

Bara för att du har ett övergripande tema behöver inte det betyda att du bara skriver om det, utan ofta är det smart att även ha näraliggande underteman. Om din blogg till exempel handlar om mat kan ett bra undertema vara rödvin, då det är något som passar ihop med det du oftast berör. Se då till att lära dig så mycket du kan om rödvin. Beställ hem ett par flaskor rödvin från Vinoteket så att du kan testa dem tillsammans med maten du lagar och skriver om. Då kommer temat och undertemat förstärka varandra.

Ett tema gör det enklare att kommersialisera bloggen

Det här är extra viktigt om du vill tjäna pengar på din blogg och inte bara ha det som en hobby. Det är betydligt lättare att hitta annonsörer och samarbetspartners om du håller dig till en sak istället för att spreta. Ett samarbete kan handla om flera saker. Antingen att du får betalt för att skriva bra om något, eller att du får testprodukter att recensera. Det här gör också att det blir lättare att hålla liv i bloggen eftersom du inte behöver lägga lika mycket egna pengar på att köpa rödvin och matingredienser.

Leave a Reply