Gör din blogg lönsam

Många har nog förundrats över hur vissa bloggare kan tjäna miljonbelopp på sina bloggar, och har därmed också haft funderingar på att skapa en egen blogg för att tjäna pengar. Det är dock inte lätt då många har försökt och även investerat pengar i sina bloggar och misslyckats. De som verkligen har lyckats är personer som har haft en del tur, skrivit om ämnen som intresserar många och lyckats skapa uppmärksamhet kring sig själva som person. Dock så går det att få inkomster från sin blogg om man lyckas med att skapa en blogg som intresserar många läsare, men det kräver en hel del arbete.

Skriva för besökarna

När du har en blogg behöver du skriva texter som intresserar besökarna, men inte alltid dig själv, och texterna kan ta emot att skriva. De ska inspirera och underhålla dina läsare, ge dina läsare råd eller informera besökarna om intressanta händelser. När läsarna går in på din blogg så ska de känna att de får ut något av besöket, som exempelvis nya idéer eller ett nytt tänkande. Det handlar om att skapa en blogg som underhåller besökarna och samtidigt intresserar besökarna så att de väljer att komma tillbaka och fortsätta läsa bloggen. Detta är inte enkelt och det kan ta flera år innan du hittar det rätta formatet för din blogg.

Marknadsföra bloggen på nätet

Folk kommer inte bara att hitta fram till din blogg genom Google eller via länkarkiv på någon sajt. Du behöver också nå ut till personer på andra sätt. Ett sätt att få besökare till sin blogg är att man är aktiv på andras bloggar och skriver intressanta kommentarer. Det gör att flera kommer att få upp ögonen för din blogg. Du kan också köpa länkar från andra sidor som skriver om samma ämne eller byta länkar med andra bloggare.

Få bloggen lönsam

När du har tillräckligt många besökare på din sida kan du börja annonsera för olika produkter som kan kopplas ihop med det ämne som du skriver om. Du kan också välja att recensera olika produkter och därigenom få fler att intressera sig för produkterna och klicka på annonserna. För varje besökare som klickar på en annons så kan du få betalt. Om besökaren också köper något från företaget som annonserar så kan betalningen bli än högre. Det gör att du har möjlighet att få lite extrainkomster av ditt bloggande, men räkna inte med att du kommer att bli miljonär för det är svårt idag.

Leave a Reply