Få struktur på din blogg

Har du planer på att starta en blogg som du vill ska växa och nå ut till ett stort antal besökare så är det bra om du planerar hur din blogg ska vara strukturerad från början. Med ett tydligt innehåll, bra information och intressanta historier kommer din blogg att attrahera personer som är intresserade av ämnet.

Det är också viktigt att din blogg har en bra design som passar ämnet samt en bra struktur, så att besökarna enkelt kan hitta informationen utan att gå vilse på sajten. Om du skriver om ett specifikt ämne så bör du vara konsekvent då det gäller innehållet på din blogg så att inte kvalitén svajar, vilket kan få besökarna att tröttna.

Exempel på innehåll

Om din blogg ska handla om exempelvis amerikanska bilar så bör du ha en del kunskap om amerikanska bilar så att du kan skriva intressanta blogginlägg. Du kan hitta mycket information om amerikanska bilar på ett stort antal sajter runt om i världen och här kan du få inspiration till dina blogginlägg. Det är inte dumt om du har en avdelning för fakta om amerikanska bilar på din blogg, där du kan skriva om bilens historia, specifikationer och andra händelser kring bilen. Då kan du hänvisa till dessa faktasidor i dina blogginlägg, vilket gör dessa än mer intressanta.

En blogg om amerikanska bilar bör förstås innehålla en hel del bilder på snygga amerikanska bilar. Du kan också skriva blogginlägg om personer som samlar på bilar eller som bygger om amerikanska bilar. Tips och råd om hur man bäst vårdar sin bil för att behålla ett bra skick eller hur man trimmar motorer är också sådant som är intressant för de som har amerikanska bilar.

Vad du bör tänka på

Det finns några saker som du bör tänka på om du vill få återkommande besökare men också nya besökare till din blogg. På de allra flesta bloggar kan läsarna lämna kommentarer, vilket de också gör om de har synpunkter på din text. Här gäller det att svara på dessa med ett lugn och en förståelse så att det inte uppstår heta diskussioner.

Att kunna framföra en åsikt och att vara emot en åsikt är självklara saker i en diskussion, dock så bör man avstå från att lämna personangrepp och fula ord i kommentarsfältet. Annars kommer andra besökare uppleva din blogg som tjafsig och i värsta fall oseriös om inte läsarna får ha åsikter.

Du ska aldrig kopiera andras texter för att publicera på din egen blogg. Du kan dock använda andras texter som underlag för en ny, unik text som du publicerar på din blogg. Om du har använt mycket data från ursprungstexten så kan du även länka till den, för att ge upphovsmannen kredit.

Leave a Reply